1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
  • Önkormányzati választás 2019

    Önkormányzati választás 2019

  • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

    Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Elfogadták az önkormányzati cégek éves beszámolóit is

Soron következő testületi ülésüket április 24-én tartották képviselőink, közösen a mezősasi testülettel.Elsőként Dr. Horváthné Dr. Nagy Ibolya, a Választási Bizottság elnöke ismertette az április 6-án, problémamentesen, békésen, gördülékenyen zajlott országgyűlési választást, majd átnyújtotta a mandátumlevelet Dr. Vitányi István országgyűlési képviselőnek.

Két napirendi pontot tárgyaltak a mezősasi önkormányzattal közösen, aminek elfogadása a Berettyóújfalui Közös Önkormányzati Hivatal 2013. évi költségvetésének módosítására, illetve a tavalyi év zárszámadási határozatának jóváhagyására vonatkozott.

A polgármesteri jelentés kiegészítésében elhangzott: héttagú delegáció járt Olaszországban, egy testvérvárosok közötti közös projekt zárásán, Bónácz János alpolgármester vezetésével.Az önkormányzati cégek éves beszámolójának elfogadása a Herpály-Team Kft-jével kezdődött. A tartalmas, részletes előterjesztést Bondár Sándor ügyvezető igazgató azzal egészítette ki, hogy 2013-ban a cég a talpon maradást tűzte ki célul, hiszen árbevételük megfeleződött, a szerkezeti átalakulás következtében. Ám minden számlájukat sikerült kifizetni. A továbblépés érdekében egy úszóközpont kialakítását tervezik, amihez egy új medence kellene, s ehhez kérte az önkormányzat támogatását. Muraközi István hozzászólásában köszönetet mondott valamennyi cég elmúlt évi munkájáért.
Elfogadta testület a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási szerződés megkötését a Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt-vel, továbbá megalkotta az ilyen természetű szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló rendeletet is.

A BERÉPO Nonprofit Kft. elmúlt évi munkáját szintén magas színvonalúnak ítélte az önkormányzat, melyhez Karalyos Krisztina ügyvezető szóban hozzáfűzte: jó gazda módjára mindenki sajátjának érzi az intézményt, ami a sikeres működtetés titka.

A Nova Villa 2010 Nonprofit Kft. éves beszámolójának elfogadása előtt Krisztik Csaba ügyvezető kiegészítésként elmondta: a tavalyi évet a cég 13,5 millió Ft. pozitívummal zárta, ami jónak tekinthető. Muraközi István szerint a folyamatosan változó tevékenység ellenére is eredményes és tartalmas munkát végzett, igen magas színvonalon a kft. Sor került az alapító okirat módosítására is. Ennek értelmében a cég törzstőkéjét 3 millió Ft-ra emelik, illetve kiskereskedelmi tevékenységként a Makk Kálmán Moziban büfét üzemeltetnek.

Döntöttek a képviselők az önkormányzat tulajdonában lévő haszonbérletbe adott földterületek bérleti díjának megállapításáról is. Eszerint 2015. január 1-től szántó esetében 40.000 Ft/ha/év, legelő és kaszáló esetében, ha földalapú támogatás igénybe vehető 20.000 Ft/ha/év, földalapú támogatás nélkül 10.000 Ft/ha/év a bérleti díj.

Korábban már megszavazták a képviselők egy önkormányzati személyszállítási jármű vásárlására elkülönített 4,5 millió Ft-ot, ám a vásárlandó használt gépjármű vételára 4,9 millió Ft. Most ezt az összeget szavazták meg.

Térfigyelő kamerarendszer kiépítésére vissza nem térítendő támogatásra is pályázik az önkormányzat, mintegy 20 millió Ft összegben.

Az idei Rendőrség Napja alkalmából a testület elismerését és köszönetét fejezi ki Dr. Tóth Ferenc alezredesnek, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetőjének, kiemelkedő munkájáért.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella