1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
  • Önkormányzati választás 2019

    Önkormányzati választás 2019

  • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

    Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Erzsébet Napközis Tábor a Berettyóújfalui Tankerületben

A Berettyóújfalui Tankerület tavaly először kapott lehetőséget a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól Erzsébet Napközis Tábor szervezésére. Az akkori ötmillió forintos támogatásból ötszáz hátrányos helyzetű gyermek vehetett részt a programban. Idén ez folytatódik, melyről sajtótájékoztatón számoltak be az érintett települések polgármesterei.


Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerület igazgatója elmondta: az idei programban Berettyóújfalun kívül Komádi, Magyarhomorog és Körösszegapáti általános iskolái is részt vesznek.  Az elnyert támogatás összege 5,5 millió Ft, mely a következőképpen oszlik meg: Berettyóújfalu 2 millió 750 ezer. Komádi 1 millió 650 ezer, Magyarhomorog 660 ezer, míg Körösszegapáti 440 ezer forint támogatásban részesül öt héten át, öt turnusban 500 hátrányos helyzetű gyermek táboroztatásának lebonyolítására.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő örömét fejezte ki amiatt, hogy jó helyre kerül a pénz, hiszen azon túl, hogy a gyermekek elhelyezése egy időre megoldott, napi négyszeri étkezés mellett hasznos időtöltést is biztosítanak, de még ajándékot is kapnak a gyerekek.Muraközi István polgármester azt emelte ki, hogy a tartalmas programok és az étkezés mindössze napi 100 forintba kerül a családoknak. A táboron kívül még 410 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek napi egyszeri meleg étkeztetését is biztosítja a város a szünidőben.

Tóth Ferenc, Komádi polgármestere közölte: náluk 3 turnusban 50-50-50 gyermek vehet részt a táboroztatásban, s olyan helyekre (Nyíregyháza, Bihar Termál Liget) is eljutnak, ahová családjukkal ezt nem tehetnék meg. A dél-bihari városban egyébként 657 gyermeknek biztosítják 54 napon keresztül a szociális étkeztetést.

Barabás Károlyné, Magyarhomorog polgármestere hozzászólásában kitért az önkormányzat és az intézményfenntartó központ közötti jó munkakapcsolatra, aminek köszönhetően a bihari kisközség is részt vehet a kedvezményes táboroztatásban, 30 gyermekkel. 94 gyermek pedig szociális étkeztetésben részesül a nyár folyamán.

Tarsoly Attila, Körösszegapáti polgármestere azt emelte ki, hogy a kétszer egyhetes tábor gazdagabb programot biztosít, mint a napközis tábor, s ráadásul rezsiáron juthatnak hozzá a családok. A kisközség önkormányzata egyébként nyolc héten át napközis tábort is szervez, továbbá 70 gyermek részesül nyári szociális étkeztetésben.

Az Erzsébet Napközis Táborban azok vehetnek részt, akik családjában az egy főre jutó kereset nem éri el a mindenkori minimálbér 80 százalékát, jelenleg a 81 200 Ft-ot.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella