1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
  • Önkormányzati választás 2019

    Önkormányzati választás 2019

  • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

    Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Önerő nélküli projekt a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde tagintézményeiben

Másfél évig tartott az a program, amely a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde öt berettyóújfalui és egy mezősasi tagintézményében zajlott 2013 márciusa és 2014 szeptembere között.


A projektzárót a berettyóújfalui polgármesteri hivatalban tartotta Muraközi István polgármester, Török Istvánné intézményvezető és Szénási Zsanett projektmenedzser.

Muraközi István elmondta: a fenntartó önkormányzat nyújtotta be a pályázatot a százszázalékos, önerőt nem igénylő támogatásra, s nyertek el mintegy 100 millió forintot. Az összeg 30 százalékát fordították a tagintézmények játszótereinek, játékainak fejlesztésére, bővítésére, míg 70 százalékát tartalmi fejlesztésekre, továbbképzésekre.

Török Istvánné örömét fejezte ki amiatt, hogy az önkormányzat mellé állt az óvodafejlesztési elképzeléseknek, melyeknek középpontjában a tartalmi rész dominált. A 89 óvodai dolgozó közül 41 vett részt szervezetfejlesztésben, melynek során igazi közösséggé formálódtak, hiszen együtt szereztek tapasztalatot, amit aztán beépítettek pedagógiai programjukba. A gyerekek számára felkészült óvodapedagógusokat eredményezett a program, ami mellé szép, esztétikus játékokat kaptak. Olyan családi rendezvényeket is sikerült lebonyolítaniuk, ahol együtt játszhattak a gyerekek. A szülők számára pedig a családi nevelést kiegészítő programokat hozott a program, ahol nagynevű előadóktól hallhattak előadásokat az érintettek.

Szénási Zsanett az elmondottakat azzal egészítette ki, hogy a 450 órás továbbképzésen a résztvevők – óvodai dolgozók, pedagógiai asszisztensek – 214 tanúsítványt szereztek. A 18 óvodai csoport 480 gyermeke vett részt a projektben.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella