1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
  • Önkormányzati választás 2019

    Önkormányzati választás 2019

  • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

    Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Újra itt van az ősz…

Az ősz csalhatatlan jele, hogy kihaltak az utcák, becsöngettek, az iskolák újra benépesedtek. Az Arany János Gyermekotthon pedig 8. alkalommal rendezte meg őszköszöntő fesztiválját, a szokásos focitornával, főzőversennyel és hétpróbás vetélkedővel.
Mint azt Fodor István igazgató elmondta, ezeknek a várva várt napoknak egyetlen célja van: a megye állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeit összehozni, közösen szórakozni, megismerkedni, s barátságot kötni egymással.

Idén is eljöttek a lakásotthonok képviselői Debrecenből, Komádiból, Hajdúszoboszlóról, Hajdúnánásról, és természetesen, Berettyóújfaluból. Nem maradhattak el a testvérintézmény, a nagyváradi küldöttjei sem, s idén először a székelyhídi leánynevelő intézetből is érkeztek növendékek gondozóikkal.Az időjárás – szerencsére – kedvezett a rendezvénynek, jóllehet, előző éjszaka szünet nélkül esett az eső. A hétpróbás összetett versenyt, mely a gyerekek ügyességére, bátorságára, leleményességére épült, Milák Melinda, a Napsugár Lakásotthon lakója nyerte. A hat csapat részvételével zajló focitornát Komádi nyerte Berettyóújfalu előtt, 3. helyezett a Debrecen csapata lett.

A főzőversenyt a Galagonya Lakásotthon sertéspörköltje nyerte, II. a Napsugár Lakásotthon lecsós káposztája füstölt csülökkel, ami hagyományos roma étel. III. a Vadrózsa Lakásotthon marhapörköltje pacallal, míg a Micimackó Lakásotthon brassói aprópecsenyéje különdíjas lett.

A nagyváradiak látogatását október 3-án viszonozzák az újfaluiak, akik hasonló őszköszöntő fesztiválon vesznek részt a Kőrös parti városban.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella