1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

2018 a gyarapodás éve

2018 a gyarapodás éve Hagyományunkat folytatva, a 2017-es év végén megkértük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét, hogy értékelje az elmúlt esztendőt, ossza meg olvasóinkkal tapasztalatait, az elért eredményeket, valamint vázolja fel az elkövetkezendő év... Teljes cikk...

Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt! Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Berettyóújfalu minden lakójának és a weboldal minden kedves látogatójának! 450 Teljes cikk...

Országos Idősügyi Infokommunikációs Program

Országos Idősügyi Infokommunikációs Program Mint arról korábban már részletesen beszámoltunk, Országos Idősügyi Infokommunikációs Program indul, melynek keretében országosan 5000, városunkban 50 nyugdíjas kap számítógépet. A program során a mai napon Jankuly Jánosné, városunk lakója kapta... Teljes cikk...
 • 2018 a gyarapodás éve

  2018 a gyarapodás éve

 • Boldog Karácsonyt!

  Boldog Karácsonyt!

 • Országos Idősügyi Infokommunikációs Program

  Országos Idősügyi Infokommunikációs Program

Previous
Next
Hiba
 • Hiba történt a hírcsatorna adatainak beolvasásakor

Pályázatot írt ki az önkormányzat a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde élére

Idei első testületi ülését 11 fővel január 29-én tartotta az önkormányzat. A 13 napirendi pontból hármat zárt ülésen vitattak meg.Elsőként a képviselők a polgármesteri jelentést fogadták el, melyhez szóbeli kiegészítésként Muraközi István polgármester köszönetet mondott a kultúranapi rendezvények megszervezéséért, lebonyolításáért, az azokon való részvételért. Bejelentette továbbá a városvezető, hogy a KÖSZI közbeszerzési eljárásainak eredményeként nyersanyag norma emelésére nem tesz javaslatot, ebből következően a térítési díj sem nő a jövőben.

A 3. napirendi pont a Morotva Liget 5,5 hektáros területének eladásáról szólt. Az előterjesztésből kiderült: Mezei József, a Mezei-Vill Kft. ügyvezetője vételi szándékkal kereste meg az önkormányzatot, mivel a további munkahelyteremtő beruházások elkészültéhez gyorsabb eljárást eredményezne, ha a földterület a kft. tulajdonában lenne.  (Az eddigi fejlesztésekhez mindig az önkormányzat hozzájárulása kellett – szerk.) A képviselők 7 igen és 4 tartózkodás ellenében megszavazták a terület eladását 25 millió forint + áfa értékesítési áron.

Török Istvánné, a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője a 2014/2015-ös év leteltével igénybe veszi a 40 év szolgálati idővel rendelkezők kedvezményes nyugdíjba vonulásának lehetőségét, ezért az intézmény élére pályázatot írt ki az önkormányzat. A pályázat benyújtásának határideje 2015. április 30., az elbírálás június 30., a munkakör betöltésének kezdete augusztus 1. A megbízatás 2020. július 31-ig szól.

Elfogadták a képviselők a Mezősassal közös önkormányzati hivatal 2014. évi munkájáról szóló beszámolót, valamint az ezzel összefüggő berettyóújfalui polgármesteri hivatal létszámának csökkentését 54,5 főről 50 főre.

Áttekintették a képviselők a közterület-felügyelet, illetve az ezzel összefüggő városgazdai feladatok ellátását. Elhangzott: a városüzemeltetés hatékonyabb és rugalmasabb ellátása, illetve a szabálysértésekkel kapcsolatos eljárások és az önkormányzati rendeletekben foglaltak betartása érdekében az önkormányzat korábban városgazdát foglalkoztatott. Erre 1991 és 2012 között a város közterület felügyeletet működtetett, ami 2012-ben megszűnt. A városüzemeltetés színvonalának emelése, illetve szinten tartása érdekében most együttműködési megállapítást kötött az önkormányzat a Nova Villa 2010 Nonprofit Kft-vel és a Polgárőrséggel.

Elkelt a volt szovjet katonai repülőtér területe

Mint ismeretes, az önkormányzat korábban meghirdette eladásra a tulajdonában lévő 192 hektár területet, a volt szovjet katonai repteret. A határidőig egyetlen ajánlat érkezett, így azt egy berettyóújfalui családi gazdálkodó vette meg 192 millió forint vételáron.

Elfogadta a testület a székelylengyelfalvi székhelyű Orbán Balázs Alapítvány kérését, melyet Bálint Domokos egyházgondnok, képviselő tanácsos tolmácsolt Berettyóújfalu önkormányzatának. Az Alapítvány portrédomborműves emléktáblát kíván elhelyezni Orbán Balázs halálának 125. évfordulóján Lengyelfalván, melyhez képviselőink 200 ezer forint hozzájárulásról döntöttek.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella