1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt

Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt Berettyóújfalu Város Önkormányzata által benyújtott, az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-4.1.1-15 azonosító szánú pályázat keretében megtörtént a Berettyóújfalu, Bajcsy-Zsilin... Teljes cikk...

„Főhajtva állunk színetek előtt” – Az ’56-os hősökre emlékeztünk…

„Főhajtva állunk színetek előtt” – Az ’56-os hősökre emlékeztünk… Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés Berettyóújfaluban a református templomban tartott ünnepi istentisztelettel vette kezdetét, melyen Szabóné Nagy Andrea református lelkipásztor igehirdetését hallhattuk. Ezt k&oum... Teljes cikk...

Indul az új Berettyó Kártya!

Indul az új Berettyó Kártya! Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévé... Teljes cikk...
 • Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt

  Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt

 • „Főhajtva állunk színetek előtt” – Az ’56-os hősökre emlékeztünk…

  „Főhajtva állunk színetek előtt” – Az ’56-os hősökre emlékeztünk…

 • Indul az új Berettyó Kártya!

  Indul az új Berettyó Kártya!

Previous
Next
Hiba
 • Hiba történt a hírcsatorna adatainak beolvasásakor

Muraközi István sajtótájékoztatója a bevándorlásról

2015. október 5-én a berettyóújfalui Fidesz irodában Muraközi István, városunk polgármestere sajtótájékoztatót tartott, melynek témája a bevándorlás volt. Az alábbiakban a sajtótájékoztatón elhangzottakat tesszük közzé.

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Tisztelettel köszöntöm Önöket sajtótájékoztatómon, melynek témája a bevándorlás lesz. Nincs ma Magyarországon olyan családi összejövetel, olyan baráti beszélgetés, olyan munkahely, ahol ne kerülne szóba az illegális bevándorlás, a migráció témaköre. Őszinte vitákban mindenki elmondja véleményét, ki-ki vérmérsékletétől függően megengedőbb, és akad, aki a radikálisabb megoldások híve. Néhány dologban azonban, azt hiszem, egyetérthetünk.

Az illegális bevándorlás hullámai egész Európát robbanással fenyegetik. 2015. október elejére a Magyarország határait illegálisan átlépők száma elérte a 300 ezer főt. Európa és Magyarország példátlan népvándorlással áll szemben. Az utánpótlás bőséges, milliók készülnek az útra.

2015-ben Magyarországon kétféle politikai irányzat létezik: az, amelyik meg akarja védeni az országot, és az, amelyik ez ellen dolgozik. A kormány nemzeti konzultációt hirdetett, melynek során több mint 1 millió ember mondta el véleményét. A magyar emberek döntöttek: az országot meg kell védeni.

Felfogásunk szerint a világ legtermészetesebb dolga, ha az ember megvédi családját, otthonát, hazáját. Magyarország védelmezi saját és Európa külső határait is. Azért kell megvédeni, mert százezrek jönnek, lerohannak minket és ez ellen az Európai Unió vezetői semmit sem tesznek. A kialakult helyzetért őket terheli a felelősség. Nem a bevándorlók az ellenfeleink, hanem a felelőtlen politikusok.

A magyar kormány egyértelmű lépéseket tett.

 1. A szerb-magyar határon műszaki határzárat épített, ami működik. Ugyanilyen határzárat épít a horvát-magyar határszakaszon is.
 1. Magyarország a jogszabályokat is szigorította. Bevezettük a bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmát, melyet hat megye területére terjesztett ki a kormány. (Bács-Kiskun, Csongrád, Zala, Somogy, Baranya, Vas)
 1. Szigorítottuk a Büntető Törvénykönyvet a határzárral kapcsolatos bűncselekmények bevezetésével, valamint az embercsempészeket sújtó büntetési tételek emelésével.

A magyar kormány döntéseit immár vezető nyugat-európai politikusok is dicsérik. Bár még sokan – politikai okokból – bírálják, Brüsszelben egymás között sokan elismerik, hogy a magyar miniszterelnöknek igaza van. A bevándorlás kérdésében jól működik a Visegrádi Együttműködés is.

Magyarországnak van megoldási javaslata, amely elvezetheti országainkat egy működő összeurópai cselekvési terv felé. A problémát annak forrásánál kell kezelnünk, ezért a menekülttáborokat nem az Európai Unión belül, hanem azon kívül kell létrehoznunk.

Nagyon sokan, nagyon hosszú ideje próbálják terjeszteni városunkban – rosszindulatból, politikai megfontolásból – azt a minden alapot nélkülöző rémhírt, miszerint Berettyóújfaluban menekülttábort akarnak létrehozni. Ezúton is szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy Berettyóújfaluban nem volt és nem is lesz tervben menekülttábor létesítése. Logisztikai szempontból sincs semmi értelme a telepítésének.

Ezért lenne rendkívül fontos, hogy a magyarországi politikai pártok egyetértsenek ebben a kérdésben – és támogassák Magyarország kormányát -, mert csak így képviselhetjük eredményesen ezt az álláspontot. Már van konkrét eredménye is, hiszen a kormány tárgyalt arról, hogy november végére bezárja a debreceni menekülttábort.

A mi javaslatunk szerint először vegyük elejét a népvándorlásnak, majd miután megvédtük határainkat, utána beszéljünk arról, hogy mit kezdünk azokkal, akik idejöttek, vagy ide akarnak jönni.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!"

Muraközi István
Berettyóújfalu polgármestere