1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

2018 a gyarapodás éve

2018 a gyarapodás éve Hagyományunkat folytatva, a 2017-es év végén megkértük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét, hogy értékelje az elmúlt esztendőt, ossza meg olvasóinkkal tapasztalatait, az elért eredményeket, valamint vázolja fel az elkövetkezendő év... Teljes cikk...

Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt! Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Berettyóújfalu minden lakójának és a weboldal minden kedves látogatójának! 450 Teljes cikk...

Országos Idősügyi Infokommunikációs Program

Országos Idősügyi Infokommunikációs Program Mint arról korábban már részletesen beszámoltunk, Országos Idősügyi Infokommunikációs Program indul, melynek keretében országosan 5000, városunkban 50 nyugdíjas kap számítógépet. A program során a mai napon Jankuly Jánosné, városunk lakója kapta... Teljes cikk...
 • 2018 a gyarapodás éve

  2018 a gyarapodás éve

 • Boldog Karácsonyt!

  Boldog Karácsonyt!

 • Országos Idősügyi Infokommunikációs Program

  Országos Idősügyi Infokommunikációs Program

Previous
Next
Hiba
 • Hiba történt a hírcsatorna adatainak beolvasásakor

Muraközi István sajtótájékoztatója a bevándorlásról

2015. október 5-én a berettyóújfalui Fidesz irodában Muraközi István, városunk polgármestere sajtótájékoztatót tartott, melynek témája a bevándorlás volt. Az alábbiakban a sajtótájékoztatón elhangzottakat tesszük közzé.

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Tisztelettel köszöntöm Önöket sajtótájékoztatómon, melynek témája a bevándorlás lesz. Nincs ma Magyarországon olyan családi összejövetel, olyan baráti beszélgetés, olyan munkahely, ahol ne kerülne szóba az illegális bevándorlás, a migráció témaköre. Őszinte vitákban mindenki elmondja véleményét, ki-ki vérmérsékletétől függően megengedőbb, és akad, aki a radikálisabb megoldások híve. Néhány dologban azonban, azt hiszem, egyetérthetünk.

Az illegális bevándorlás hullámai egész Európát robbanással fenyegetik. 2015. október elejére a Magyarország határait illegálisan átlépők száma elérte a 300 ezer főt. Európa és Magyarország példátlan népvándorlással áll szemben. Az utánpótlás bőséges, milliók készülnek az útra.

2015-ben Magyarországon kétféle politikai irányzat létezik: az, amelyik meg akarja védeni az országot, és az, amelyik ez ellen dolgozik. A kormány nemzeti konzultációt hirdetett, melynek során több mint 1 millió ember mondta el véleményét. A magyar emberek döntöttek: az országot meg kell védeni.

Felfogásunk szerint a világ legtermészetesebb dolga, ha az ember megvédi családját, otthonát, hazáját. Magyarország védelmezi saját és Európa külső határait is. Azért kell megvédeni, mert százezrek jönnek, lerohannak minket és ez ellen az Európai Unió vezetői semmit sem tesznek. A kialakult helyzetért őket terheli a felelősség. Nem a bevándorlók az ellenfeleink, hanem a felelőtlen politikusok.

A magyar kormány egyértelmű lépéseket tett.

 1. A szerb-magyar határon műszaki határzárat épített, ami működik. Ugyanilyen határzárat épít a horvát-magyar határszakaszon is.
 1. Magyarország a jogszabályokat is szigorította. Bevezettük a bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmát, melyet hat megye területére terjesztett ki a kormány. (Bács-Kiskun, Csongrád, Zala, Somogy, Baranya, Vas)
 1. Szigorítottuk a Büntető Törvénykönyvet a határzárral kapcsolatos bűncselekmények bevezetésével, valamint az embercsempészeket sújtó büntetési tételek emelésével.

A magyar kormány döntéseit immár vezető nyugat-európai politikusok is dicsérik. Bár még sokan – politikai okokból – bírálják, Brüsszelben egymás között sokan elismerik, hogy a magyar miniszterelnöknek igaza van. A bevándorlás kérdésében jól működik a Visegrádi Együttműködés is.

Magyarországnak van megoldási javaslata, amely elvezetheti országainkat egy működő összeurópai cselekvési terv felé. A problémát annak forrásánál kell kezelnünk, ezért a menekülttáborokat nem az Európai Unión belül, hanem azon kívül kell létrehoznunk.

Nagyon sokan, nagyon hosszú ideje próbálják terjeszteni városunkban – rosszindulatból, politikai megfontolásból – azt a minden alapot nélkülöző rémhírt, miszerint Berettyóújfaluban menekülttábort akarnak létrehozni. Ezúton is szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy Berettyóújfaluban nem volt és nem is lesz tervben menekülttábor létesítése. Logisztikai szempontból sincs semmi értelme a telepítésének.

Ezért lenne rendkívül fontos, hogy a magyarországi politikai pártok egyetértsenek ebben a kérdésben – és támogassák Magyarország kormányát -, mert csak így képviselhetjük eredményesen ezt az álláspontot. Már van konkrét eredménye is, hiszen a kormány tárgyalt arról, hogy november végére bezárja a debreceni menekülttábort.

A mi javaslatunk szerint először vegyük elejét a népvándorlásnak, majd miután megvédtük határainkat, utána beszéljünk arról, hogy mit kezdünk azokkal, akik idejöttek, vagy ide akarnak jönni.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!"

Muraközi István
Berettyóújfalu polgármestere