1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció

Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció A mai naptól elérhető, és ingyenesen bárki számára letölthető a Berettyóújfalu mobil applikáció, melynek segítségével még gyorsabbá és könnyebbé válik a kommunikáció a lakosság és az önkormányzat között. Erről t... Teljes cikk...

Város Napja 2019

Város Napja 2019 2019. május 23-án a Vörösmarty téren, Báthory Gábor szobrának megkoszorúzásával kezdődtek Berettyóújfaluban a város napi ünnepi rendezvények, majd a megújult Népliget átadása következett. Ezután az ünnepi képviselő-testületi ül&e... Teljes cikk...

Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele

Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele 2019. május 22-én ünnepélyes keretek között került sor a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ alapkőletételére Berettyóújfaluban, a Gróf Tisza István Kórház melletti területen. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
 • Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció

  Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció

 • Város Napja 2019

  Város Napja 2019

 • Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele

  Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele

Previous
Next

Jelentős beruházásokra pályázik városunk

Berettyóújfalu város Képviselő-testülete 2016. április 28-ai ülésén jóváhagyta több, nagy jelentőségű beruházással kapcsolatos pályázati anyag beadását, melyekkel a Zsinagóga, a Bihari Múzeum épületének felújítását és Vásárcsarnok (fedet termelői piactér) építést tűzték ki célul. A támogatások elnyerése esetén a konzorciumi szerződések által a bakonszegi Bessenyei György Emlékház és a zsákai Rhédey kastély is megújulhat. A pályázatokat az alábbi írásunkban mutatjuk be részletesen, melyben a tervezett beruházások látványterveit is közzétesszük.

A berettyóújfalui Zsinagóga épület valamint a zsákai Rhédey kastély felújítása és turisztikai fejlesztése

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Támogatási kérelmet nyújtott be 2016. április 29-én a TOP-1.2.1-15 azonosítószámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című pályázati felhívásra a berettyóújfalui Zsinagóga épület valamint a zsákai Rhédey kastély felújítása és turisztikai fejlesztése tárgyában.

A térségben jelentős kulturális és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztése tevékenységcsomag részeként lehetőség nyílik a műemléki védettségű épület felújítására, fenntartható turisztikai attrakcióvá fejlesztésére is.

 

 

 

Zsinagóga látványtervek

A benyújtott támogatási kérelemben Berettyóújfalu Város Önkormányzata Zsáka Nagyközség Önkormányzatával konzorciumban kívánja megvalósítani az építészeti örökségen alapuló közös turisztikai fejlesztést: mely révén felújításra kerülne a pályázó települések egy-egy műemléki épülete, a berettyóújfalui Zsinagóga, valamint a zsákai Rhédey kastély, valamint turisztikai attrakció-fejlesztés és illeszkedő látogatóbarát- és élményelemekkel való programbővítés valósulna meg.

Berettyóújfalu esetében a Zsinagóga épület teljes rekonstrukciója valósulna meg, mely kiegészítésre kerülne a turisztikai vendégfogadás érdekében egy kiszolgáló épülettel, ahol a mosdó és Wc-blokk, az akadálymentes közlekedés biztosítása, recepció, vendéglátó egység kialakítása is megtörténne.

A műemléki épület rekonstrukciója során cél az eredeti, vagy az eredetihez közeli állapotok visszaállítása, mind a külső, mind a belső térben.

A felújítást követően az épület alkalmassá válik állandó és ideiglenes kiállítások, közösségi rendezvények, előadások, konferenciák helyszínének.

 

 

 

Zsinagóga látványtervek

Zsinagóga földszinti alaprajz és a nyugati homlokzat terve letölthető!

Teljes költség

500.000.000 Ft.

Támogatási összeg

495.000.000 Ft.

Közös Önkormányzati önrész

5.000.000 Ft.

Berettyóújfalu Város Önkormányzatának önrésze

3.000.000 Ft


A berettyóújfalui Bihari Múzeum épületének, a zsákai Rhédey kastély, valamint a bakonszegi Bessenyei György Emlékház felújítása és turisztikai attrakció fejlesztése

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Támogatási kérelmet nyújtott be 2016. április 29-én a TOP-1.2.1-15 azonosítószámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című pályázati felhívásra a berettyóújfalui Bihari Múzeum épületének, a zsákai Rhédey kastély, valamint a bakonszegi Bessenyei György Emlékház felújítása és turisztikai attrakció fejlesztése tárgyában.

A benyújtott támogatási kérelemben Berettyóújfalu Város Önkormányzata Zsáka Nagyközség Önkormányzatával, valamint Bakonszeg Község Önkormányzatával konzorciumban kívánja megvalósítani az építészeti és kulturális örökségen alapuló közös turisztikai fejlesztést: mely révén felújításra kerülne, valamint turisztikai attrakció-fejlesztés és illeszkedő látogatóbarát- és élményelemekkel való programbővítés valósulna meg a pályázó települések egy-egy műemléki épülete és környezete esetében.
Bihari Múzeum nyugati homlokzat átalakítás terve

Berettyóújfaluban a Bihari Múzeum Épülete, Zsákán Rhédey kastély és környezete, míg Bakonszegen a Bessenyei Emlékház és környezete újulna meg és kerülne a turisztikai útvonal elemévé.

Berettyóújfalu esetében a Bihari Múzeum Épületének megújulása a következőképp valósulna meg: egyrészt az épület részleges felújítása, az épület nyílászáróinak cseréje, homlokzatának felújítása, külső lift építése által, másrészt kiállítótereinek, programhelyszíneinek belső építési munkái történnek meg, szakmai tartalomfejlesztése illetve eszközbeszerzése révén a mai kor igényeinek megfelelő innovatív, interaktív látvány és élményelemekkel válna kulturális attrakcióvá.

Teljes költség

215.000.000 Ft.

Támogatási összeg

214.740.562 Ft.

Közös Önkormányzati önrész

259.438 Ft.

Berettyóújfalu Város Önkormányzatának önrésze

144.803 Ft


Vásárcsarnok (fedett termelői piactér) építése

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Támogatási kérelmet nyújtott be 2016. április 29-én a TOP-1.1.3-15 azonosítószámú, „Helyi gazdaságfejlesztés” című pályázati felhívásra.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a kiírásban megnevezett céloknak megfelelően pályázatában a jelenlegi piac területén (1600/6 hrsz.) egy fedett termelői piactér (428 m2 nettó alapterületű vásárcsarnok) építését kívánja megvalósítani.

A tervezett épület egyik szárnya egy zártabb kialakítású épületrész, ahol a helyi kistermelők részére az igényeknek megfelelő alapterületű, várhatóan 6 db bérelhető árusító üzletrész kerül kialakításra, ahol az áramvételi lehetőség, kézmosás, mosogatás lehetősége helyiségenként biztosított, míg másik szárnya egy fedett-nyitott árusítótér a helyi őstermelők részére, ahol a hagyományos asztalos árusítás is magasabb, korszerűbb színvonalon, időjárás független módon működhet tovább.


Elárusító pavilonok látványterve

A tervezett épületben a vásárlók, valamint az egészségügyi kiskönyvvel rendelkező árusítók részére külön mosdó- WC csoport is készül, továbbá akadálymentesítés is megvalósul.

A tervezett beruházás célja a korszerű, ugyanakkor hagyományőrző értékesítési körülmények biztosítása. A fejlesztés révén csökken a piac szezonalitása, megteremti ahagyományos piaci napokon felüli, folyamatos árusítás, valamint a kínálat bővülésének lehetőségét, ezáltal javul a vásár forgalma, a piac vonzereje.

Vásárcsarnok földszinti alaprajz letölthető!

Teljes költség

70.000.000 Ft.

Támogatási összeg

69.241.385 Ft.

Önkormányzati önrész

758.615 Ft.