1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

Fiatalok helyben maradásának ösztönzése Berettyóújfaluban

Fiatalok helyben maradásának ösztönzése Berettyóújfaluban Berettyóújfalu Város Önkormányzata pályázatból valósítja meg a "Fiatalok helyben maradásának ösztönzése Berettyóújfaluban” elnevezésű EFOP-1.2.11-16-2017-00039 azonosítószámú szakmai programját. Ennek keretében kezdődöt... Teljes cikk...

2019. december 31-ig érvényes a Berettyó Kártya!

2019. december 31-ig érvényes a Berettyó Kártya! Berettyóújfalu Város Önkormányzata nevében örömmel osztjuk meg Önökkel a hírt, miszerint minden Berettyó Kártya tulajdonos számára 2019. december 31-ig meghosszabbítjuk a kártya érvényességét! Teljes cikk...
 • Fiatalok helyben maradásának ösztönzése Berettyóújfaluban

  Fiatalok helyben maradásának ösztönzése Berettyóújfaluban

 • Elkezdődik az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Berettyóújfalu településen” című projekt megvalósítása

  Elkezdődik az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Berettyóújfalu településen” című projekt megvalósítása

 • 2019. december 31-ig érvényes a Berettyó Kártya!

  2019. december 31-ig érvényes a Berettyó Kártya!

Previous
Next

Pályázati iroda nyílt városunkban

A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. megnyitotta kirendeltségét Berettyóújfaluban, mint járási székhelyen. Ennek alkalmából került sor arra a sajtótájékoztatóra, melyet 2016. június 6-án, hétfőn tartottak a Polgármesteri Hivatalban.

A sajtótájékoztatón részt vett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Korbeák György, a Hajdú Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Muraközi István elmondta, hogy a közigazgatás átalakításával az önkormányzat feladatköreinek egy része a Járási Hivatalhoz került, így felszabadultak olyan irodarészek, ahol új, a lakosság számára fontos ügyek intézésére nyílik lehetőség. A Polgármesteri Hivatal épületében átadott pályázati iroda is ezt a célt szolgálja. Berettyóújfalunak a bihari térségben betöltött központi szerepe ezzel tovább erősödik. Az új kirendeltség földrajzi szempontból is nagy segítség a mindennapi ügyintézés során. Polgármester úrtól megtudtuk, hogy a Városháza épületének energetikai fejlesztésére irányuló pályázat beadásra került, hogy lehetőség nyíljon a mai kor elvárásainak megfelelő infrastrukturális, műszaki állapot megteremtésére.

Korbeák György, a Hajdú Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatójában kiemelte, az Ügynökség életében egy fontos állomás, hogy a debreceni iroda mellett, Berettyóújfaluban megnyílt az első kirendeltség. Az elsődleges cél az volt, hogy az aktuális pályázati lehetőségekkel kapcsolatos információkat közelebb tudják vinni a bihari és a sárréti térségben élőkhöz. 2014-ben 40, 2015-ben már 117 pályázatot nyújtott be az Ügynökség. 2016. június 6-áig ez a szám elérte a 197-et.

A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. számára – mint a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 100%-os tulajdonú cége – kiemelten fontos, hogy a megyei szereplők; helyi önkormányzatok, vállalkozások, valamint civil szervezetek számára is teljes körű szolgáltatást tudjon biztosítani. A jövőben ezt a debreceni székhelytől távolabb eső települések lakosai számára is elérhetőbbé kívánja tenni. A központi iroda mellett megnyitotta az Ügynökség berettyóújfalui kirendeltségét is a járási székhelyen. A berettyóújfalui pályázati iroda megnyitásával a térségben lévő 40 település számára nyújtandó szolgáltatások megkönnyítése valósul meg. A pályázati iroda helyileg a Polgármesteri Hivatal épületében, a földszinten helyezkedik el. A hétköznap folyamán, munkaidőben lehet felkeresni az ott dolgozó két munkatársat.Az iroda megnyitásával az Ügynökségnek több célja van. Nagyon fontos a tájékoztatás és az információ csere az érdeklődő és pályázni kívánó szereplőkkel. A felkészült munkatársak segítenek eligazodni a pályázati világban és tanácsot tudnak adni a felhívások pontos értelmezésében.

További fontos cél a forrásszerzés. A 2014-2020 Európai Uniós pénzügyi-pályázati ciklus felhívásainak egy része kiírásra került, és a 2016-os évben a teljes keretet meghirdetik. Ennek tekintetében kiemelt célja az Ügynökségnek a berettyóújfalui térség fejlődésének elősegítése a jelen Európai Uniós fejlesztési ciklus forrásainak minél hatékonyabb lehívásával.

A térségben élők számára kulcskérdésként merül fel a megközelíthetőség. Már a 2015-ös évben is jelentkezett igény ezen a téren a berettyóújfalui térségben tartott fórumaink alkalmával és az önkormányzatok részéről is egyaránt, a székhelytől való távolságból adódóan. Így az Ügynökség az új kirendeltség megnyitása mellett döntött ezen igény kielégítésére, valamint a minél hatékonyabb és szélesebb körű szolgáltatás nyújtásának biztosítására.

Az iroda megnyitása mellett a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai az elmúlt másfél évben megrendezésre került fórumok sikerességéből adódóan további tájékoztató fórumsorozat megrendezését tervezik a berettyóújfalui járásban.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is fontosnak tartja a berettyóújfalui iroda működését. Jelenleg is több programban együttműködik a megye a településekkel és szeretnék ezt a közös munkát kiterjeszteni a határ menti magyar településekkel, egy Magyar-Román közös fejlesztési ügynökség létrehozásával, ezzel is segítve a határ másik oldalán megvalósuló fejlesztéseket.