1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

2018 a gyarapodás éve

2018 a gyarapodás éve Hagyományunkat folytatva, a 2017-es év végén megkértük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét, hogy értékelje az elmúlt esztendőt, ossza meg olvasóinkkal tapasztalatait, az elért eredményeket, valamint vázolja fel az elkövetkezendő év... Teljes cikk...

Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt! Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Berettyóújfalu minden lakójának és a weboldal minden kedves látogatójának! 450 Teljes cikk...

Országos Idősügyi Infokommunikációs Program

Országos Idősügyi Infokommunikációs Program Mint arról korábban már részletesen beszámoltunk, Országos Idősügyi Infokommunikációs Program indul, melynek keretében országosan 5000, városunkban 50 nyugdíjas kap számítógépet. A program során a mai napon Jankuly Jánosné, városunk lakója kapta... Teljes cikk...
 • 2018 a gyarapodás éve

  2018 a gyarapodás éve

 • Boldog Karácsonyt!

  Boldog Karácsonyt!

 • Országos Idősügyi Infokommunikációs Program

  Országos Idősügyi Infokommunikációs Program

Previous
Next
Hiba
 • Hiba történt a hírcsatorna adatainak beolvasásakor

Pályázati iroda nyílt városunkban

A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. megnyitotta kirendeltségét Berettyóújfaluban, mint járási székhelyen. Ennek alkalmából került sor arra a sajtótájékoztatóra, melyet 2016. június 6-án, hétfőn tartottak a Polgármesteri Hivatalban.

A sajtótájékoztatón részt vett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Korbeák György, a Hajdú Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Muraközi István elmondta, hogy a közigazgatás átalakításával az önkormányzat feladatköreinek egy része a Járási Hivatalhoz került, így felszabadultak olyan irodarészek, ahol új, a lakosság számára fontos ügyek intézésére nyílik lehetőség. A Polgármesteri Hivatal épületében átadott pályázati iroda is ezt a célt szolgálja. Berettyóújfalunak a bihari térségben betöltött központi szerepe ezzel tovább erősödik. Az új kirendeltség földrajzi szempontból is nagy segítség a mindennapi ügyintézés során. Polgármester úrtól megtudtuk, hogy a Városháza épületének energetikai fejlesztésére irányuló pályázat beadásra került, hogy lehetőség nyíljon a mai kor elvárásainak megfelelő infrastrukturális, műszaki állapot megteremtésére.

Korbeák György, a Hajdú Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatójában kiemelte, az Ügynökség életében egy fontos állomás, hogy a debreceni iroda mellett, Berettyóújfaluban megnyílt az első kirendeltség. Az elsődleges cél az volt, hogy az aktuális pályázati lehetőségekkel kapcsolatos információkat közelebb tudják vinni a bihari és a sárréti térségben élőkhöz. 2014-ben 40, 2015-ben már 117 pályázatot nyújtott be az Ügynökség. 2016. június 6-áig ez a szám elérte a 197-et.

A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. számára – mint a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 100%-os tulajdonú cége – kiemelten fontos, hogy a megyei szereplők; helyi önkormányzatok, vállalkozások, valamint civil szervezetek számára is teljes körű szolgáltatást tudjon biztosítani. A jövőben ezt a debreceni székhelytől távolabb eső települések lakosai számára is elérhetőbbé kívánja tenni. A központi iroda mellett megnyitotta az Ügynökség berettyóújfalui kirendeltségét is a járási székhelyen. A berettyóújfalui pályázati iroda megnyitásával a térségben lévő 40 település számára nyújtandó szolgáltatások megkönnyítése valósul meg. A pályázati iroda helyileg a Polgármesteri Hivatal épületében, a földszinten helyezkedik el. A hétköznap folyamán, munkaidőben lehet felkeresni az ott dolgozó két munkatársat.Az iroda megnyitásával az Ügynökségnek több célja van. Nagyon fontos a tájékoztatás és az információ csere az érdeklődő és pályázni kívánó szereplőkkel. A felkészült munkatársak segítenek eligazodni a pályázati világban és tanácsot tudnak adni a felhívások pontos értelmezésében.

További fontos cél a forrásszerzés. A 2014-2020 Európai Uniós pénzügyi-pályázati ciklus felhívásainak egy része kiírásra került, és a 2016-os évben a teljes keretet meghirdetik. Ennek tekintetében kiemelt célja az Ügynökségnek a berettyóújfalui térség fejlődésének elősegítése a jelen Európai Uniós fejlesztési ciklus forrásainak minél hatékonyabb lehívásával.

A térségben élők számára kulcskérdésként merül fel a megközelíthetőség. Már a 2015-ös évben is jelentkezett igény ezen a téren a berettyóújfalui térségben tartott fórumaink alkalmával és az önkormányzatok részéről is egyaránt, a székhelytől való távolságból adódóan. Így az Ügynökség az új kirendeltség megnyitása mellett döntött ezen igény kielégítésére, valamint a minél hatékonyabb és szélesebb körű szolgáltatás nyújtásának biztosítására.

Az iroda megnyitása mellett a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai az elmúlt másfél évben megrendezésre került fórumok sikerességéből adódóan további tájékoztató fórumsorozat megrendezését tervezik a berettyóújfalui járásban.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is fontosnak tartja a berettyóújfalui iroda működését. Jelenleg is több programban együttműködik a megye a településekkel és szeretnék ezt a közös munkát kiterjeszteni a határ menti magyar településekkel, egy Magyar-Román közös fejlesztési ügynökség létrehozásával, ezzel is segítve a határ másik oldalán megvalósuló fejlesztéseket.