1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019 A 2019-es Önkormányzati Választások eredménye Berettyóújfaluban - a szavazatok 100%-os feldolgozottsági állása szerint - az alábbiakban olvasható. Forrás: valasztas.hu Teljes cikk...

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket! Az elmúlt években elért eredmények védelmére hívta fel hallgatóságát Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Fidesz-KDNP országjárásának berettyóújfalui állomásán. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...

"...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Berettyóújfalu Város Önkormányzata az Idősek Világnapja alkalmából a szépkorúakat köszöntötte 2019. október 3-án a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. Az est meglepetéseként Kovács Kati adott koncertet. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
  • Önkormányzati választás 2019

    Önkormányzati választás 2019

  • Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

    Varga Judit: Védjük meg az eredményeinket!

  • "...hát így vagyunk már. Eltelt az idő.” - A szépkorúakat köszöntötték

Previous
Next

Jubileumi városnapi programok a Szent István téren – EDDA koncerttel fűszerezve

Az idei városnapi események is több napot ölelnek keresztül, amelyeket a kulturális események, vetélkedők, kiállítások, futóverseny ünnepi testületi ülés és városi kitüntetések is színesítenek. Május 20-án immár 20. alkalommal ünnepeltük együtt a város napját a Szent István téren. KÉPGALÉRIA

A főtéren és a Bihari múzeumban a Bihari hétpróbán tudásunkat tesztelhettük 14 órától. A legügyesebbek jutalma sem maradt el, így belépőt nyerhettünk a múzeumok éjszakája június 24-ei programjára, illetve a Bihari Múzeum legújabb könyvét is megkaphatták a legszerencsésebbek.

A főtéren a kirakodó vásár mellett vérnyomás- és vércukormérésre is lehetőség volt, az egészségügyi méréseket az ÉDES egyesület tagjai végezték. A CSAT egyesület helytörténeti- és élővilág ismereti kvízzel is várta az érdeklődőket. A Bihari Népművészeti Egyesület gyermek játszóházzal kedveskedett a kicsiknek és nagyoknak. A gyerekek a Kiskalász együttessel énekelhettek együtt, míg egy kis időutazásos fényképezésre Kádár Ferkó fotószínháza szolgált.

A város napja 2017 14A város napja 2017 08

16 órától Boka Gábor interaktív gyermekműsorát és a Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület bemutatóját láthattunk. Őket követte az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház vásári attrakciója. A Fourtissimo együttes koncertje után a városi fotópályázat díjazottjai állhattak a színpadra.

A hagyományteremtő szándékkal útnak induló Berettyóújfalu, mindannyiunk városa fotópályázatra 33 alkotó küldött be fényképeket, melyeket a háromtagú zsűri értékelt (Kari Sándor, Bogya Pál, Czeglédi Zsolt), melyen az alábbi eredmények születtek:

18 év alatti kategóriában I. helyezett: Balázs-Balogh Attila, II. helyezett Koszta Vivien, III. helyezett Hajdu Noémi lett.

18 év feletti kategóriában I. helyezett: Nagy László Márk, II. helyezést Bordán Nikolett ért el, míg Tikászné Kiss Alexandra alkotását harmadik helyezéssel jutalmazta a zsűri. A felnőtt kategóriában 3 külön díj is kiosztásra került, melyeket Makai Imre, Asztalos Lajos és Nagy Sándor kaptak.

A város napja 2017 53A város napja 2017 37
A főtéren felállított kiálláson 19 alkotó egy-egy képe lett kiállítva, melyet május 23-án a Makk Kálmán moziban is megtekinhetik, majd egy éven keresztül a polgármesteri hivatal falait díszítik a fényképek. Az ifjú tehetségek az alábbiak: Hajdu Noémi, Domokos Nikolett, Kiss Kata, Kiss Kira Dorka, Koszta Vivien, Balázs-Balogh Attila, Áchim Fanni.

A 18 év feletti kategóriában: Bartha Szilvia, Bordán Nikolett, Asztalos Lajos, Nagy László Márk, Nagy Sándor, Kathó Andrea, Mile Sándor, Makai Imre, M. Lisztes Éva, Pócsik Dóra, Tikászné Kiss Alexandra és Szász Péter József fotói kerültek képkeretek közé.

A város napja 2017 47A város napja 2017 63A rekeszizmokat is megmozgató előadást a Komádiból érkező színjátszóknak köszönhettük, akik 19 órától szórakoztatták a közönséget. A jubileumi városnapi programok zárásaként az EDDA varázsolt felejthetetlen pillanatokat, zenével és emberekkel töltve a Szent István teret.

Május 22-én kisvonatos városnézésre kerül sor, melyen az általános iskolásoknak Dr. Krajczárné Sándor Mária tart helytörténeti ismertetőt. 17 órától a Bihari Múzeum időszaki kiállító termében Bényi Árpád grafikai alkotásainak megnyitóján vehetünk részt.

A május 23-ai eseményeket az alábbi oldalon is megtekinthetik https://berettyohir.hu/index.php/koezelet/aktualis/6998-a-varos-napja-2017