1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció

Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció A mai naptól elérhető, és ingyenesen bárki számára letölthető a Berettyóújfalu mobil applikáció, melynek segítségével még gyorsabbá és könnyebbé válik a kommunikáció a lakosság és az önkormányzat között. Erről t... Teljes cikk...

Város Napja 2019

Város Napja 2019 2019. május 23-án a Vörösmarty téren, Báthory Gábor szobrának megkoszorúzásával kezdődtek Berettyóújfaluban a város napi ünnepi rendezvények, majd a megújult Népliget átadása következett. Ezután az ünnepi képviselő-testületi ül&e... Teljes cikk...

Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele

Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele 2019. május 22-én ünnepélyes keretek között került sor a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ alapkőletételére Berettyóújfaluban, a Gróf Tisza István Kórház melletti területen. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
 • Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció

  Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció

 • Város Napja 2019

  Város Napja 2019

 • Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele

  Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele

Previous
Next

Gál Lászlónak, a Jobbik önkormányzati képviselőjének sajtóközleménye

Gál László, a Jobbik önkormányzati képviselője Berettyóújfalu Város Önkormányzata 2019.január 31-i testületi ülésén önálló képviselői határozati javaslatot nyújtott be a parkolási rendszerrel kapcsolatban, amelyet 2019. február 1-jén kelt cikkünkben közöltünk. Képviselő úr ezzel kapcsolatban az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz, melyet az alábbiakban olvashatnak.

Tisztelt Szerkesztőség!

A legutóbbi önkormányzati képviselő-testületi ülésre beadott, a parkolási rendszerrel kapcsolatos javaslatom Önök általi közlését követően lehetőséget biztosítottak számomra egy ehhez fűzendő közlemény közzétételére, melyet az alábbiak szerint tárok Önök elé:

A berettyóújfalui parkolási rendszerrel kapcsolatosan a folyó év január végi testületi ülésen javaslatot tettem annak átalakítására. Mivel az ezt követő időszakban olyan értelmezést nyertek az általam előadottak, melyek a szándékomat nem pontosan tükrözik, így azt ezúton kívánom egyértelművé tenni.

A határozati javaslatomban megfogalmazottak szerint az előterjesztésem  hatálya a „Berettyóújfalu Város Önkormányzata által kiépített parkoló, parkolási időmérésére használatos eszközökkel ellátott” területekre terjedne ki. Sajnálatos módon e szövegezésből nem derül ki, hogy nem kimondottan a jelenleg szabadon használható parkolókra gondoltam ezúttal, hanem leginkább olyan területekre, melyek ezt követően lennének bevonhatók - a megfelelő parkolóórák létesítésével - a parkolóhelyek körébe. Illetőleg a meglévők közül kizárólag azon néhány parkolóra  lett volna érvényes az elképzelésem, melyek a legkevésbé érintik kellemetlenül városunk lakosságát. (Ezek pontos meghatározását nem is írtam le, mert egyeztetés tárgyát képezhette volna.)

Ezen elképzelésem létjogosultságát igazolhatja, hogy a kórház sürgősségi bejáratával szemközt egy magántulajdonú ingatlanon már létesült hasonló.

Határozati javaslatomban szerepel az a kitétel, mely szerint erről a képviselő-testület a későbbiekben rendeletet alkot. E helyi jogszabályban lett volna mód a bevonandó területeket és más részletkérdéseket kidolgozva egy használható és hasznos megoldást produkálni.

Tehát semmiképpen nem állt szándékomban az egészségügyi intézmények környezetében fizetős parkolók kialakítása.  Szóba jöhetett volna esetlegesen a strand melletti parkolók fizetőssé tétele, hiszen azt elsősorban a távolabbról hozzánk érkezők használják.

A súlyadójukat Berettyóújfaluban fizető lakosok minden parkolóban ingyenesen parkolhatnának.

A javaslatom szerinti parkolási rendszerből befolyó összeget a város fordíthatta volna a meglévő infrastruktúra fejlesztésére, vagy más hasznos feladat ellátására, újabb parkolóhelyek létesítésére a vidékről érkezők számára is ingyenesen.

Kérem, legyenek szívesek a fenti írásomat a portáljukon a közvélemény elé tárni!

Berettyóújfalu, 2019. február 4.

Gál László

a Jobbik önkormányzati képviselője