1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció

Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció A mai naptól elérhető, és ingyenesen bárki számára letölthető a Berettyóújfalu mobil applikáció, melynek segítségével még gyorsabbá és könnyebbé válik a kommunikáció a lakosság és az önkormányzat között. Erről t... Teljes cikk...

Város Napja 2019

Város Napja 2019 2019. május 23-án a Vörösmarty téren, Báthory Gábor szobrának megkoszorúzásával kezdődtek Berettyóújfaluban a város napi ünnepi rendezvények, majd a megújult Népliget átadása következett. Ezután az ünnepi képviselő-testületi ül&e... Teljes cikk...

Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele

Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele 2019. május 22-én ünnepélyes keretek között került sor a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ alapkőletételére Berettyóújfaluban, a Gróf Tisza István Kórház melletti területen. KÉPGALÉRIA Teljes cikk...
 • Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció

  Elindult a Berettyóújfalu mobil applikáció

 • Város Napja 2019

  Város Napja 2019

 • Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele

  Megtörtént a Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ ünnepélyes alapkőletétele

Previous
Next

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció Berettyóújfaluban!

Mint arról korábban hírt adtunk, Juhász Erika ötletgazda kezdeményezésére, és Berettyóújfalu Város Önkormányzatának támogatásával két darab ételosztó szekrény került kihelyezésre városunkban, melyek a mai naptól várják mind az ételt adni, mind az ételt kapni szándékozó berettyóújfalui lakosok látogatását. A szekrények - amelyek Berettyóújfaluban az OTP főbejáratával szemben, illetve Berettyószentmártonban a Posta épületében kaptak helyet - a mai nap reggelén az első körben adományozók jóvoltából feltöltésre kerültek, majd Majláth József református lelkész Isten áldását kérte a karitatív akcióra, annak minden szereplőjére, támogatójára, segítőjére.

Akik azonnal csatlakoztak az akcióhoz, és a segítségükkel ma reggel feltölthettük a szekrényeket: Nagyi pékség,Stella Pékség, Bozsányi Zsuzsanna, 2 nagyon jószívü anonim segitő és az ötletgazda, Juhász Erika.

Akik eddig támogatásukról biztosították a kezdeményezést: Bàràndi Pékség, Kiscipó Pékség, Enikő Ajándék, Trendy Divat, Zöldségbolt-József A. lakótelep üzletsor, Törökné Marika - Sütemény Édességbolt piac, Katalin Motel, Beki pékség, Kisvendéglő, Gyros Grillbár, KÖSZI és számos anonimitást kérő magánember. (A lista folyamatosan bővül!)

A már országosan elterjedt kezdeményezés alapgondolata: Többször elfordul minden háztartásban, hogy több pékárut, joghurtot vagy egyéb élelmiszert vásárolunk, mint amit a család elfogyaszt! Sajnos sokszor kerül ilyen esetben az étel a szemetesbe! Ha egy picit előre gondolkodunk és nem várjuk meg amíg megromlik, akkor azt az élelmiszert más még jóízűen elfogyasztja! Ezzel nem termelünk szemetet és segítünk azoknak, akiknek valamilyen okból nem jut megfelelő mennyiségű étel!

Kérlek te is gondolkodj előre! Segítsünk együtt, mert segíteni jó!

A kezdeményezés hosszútávú, sikeres működéséhez várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnák a szekrények ellenőrzését, tisztán tartását, illetve szükségünk lenne olyan helyi zöldségesek, pékségek, éttermek, kisebb boltok támogató együttműködésére, akik szívesen felajánlanák megmaradt termékeiket. 

Az akcióról bővebben EZEN a linken olvashat, ha szeretne részt venni a kezdeményezésben, vagy nyomon követni a szekrények mindennapjait, csatlakozzon  Facebook csoportunkhoz..

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban01Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban06

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban02Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban09

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban08