1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

Bursa Hungarica 2020

Bursa Hungarica 2020 Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete 143/2019. (IX.12.) önkormányzati határozatában döntött arról, hogy csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók („A” típusú pályázat), valamint a felsőoktat&... Teljes cikk...

Tájékoztató a komposztáló edények igénylésének módjáról

Tájékoztató a komposztáló edények igénylésének módjáról Berettyóújfalu Város Önkormányzata a „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Hajdú-Bihar megyében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című megyei pály&aacut... Teljes cikk...

Önkormányzati választások 2019 - Megvan a szavazólapi sorrend

Önkormányzati választások 2019 - Megvan a szavazólapi sorrend Mint ismeretes, 2019. szeptember 9-én 16-óráig adhatták le ajánlóíveiket a polgármester- és képviselőjelöltek országszerte, így Berettyóújfaluban is. Ezután sorsolták ki a Helyi Választási Bizottságok, milyen sorrendben szerepelnek majd a jelöltek a... Teljes cikk...
 • Bursa Hungarica 2020

  Bursa Hungarica 2020

 • Tájékoztató a komposztáló edények igénylésének módjáról

  Tájékoztató a komposztáló edények igénylésének módjáról

 • Önkormányzati választások 2019 - Megvan a szavazólapi sorrend

  Önkormányzati választások 2019 - Megvan a szavazólapi sorrend

Previous
Next

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció Berettyóújfaluban!

Mint arról korábban hírt adtunk, Juhász Erika ötletgazda kezdeményezésére, és Berettyóújfalu Város Önkormányzatának támogatásával két darab ételosztó szekrény került kihelyezésre városunkban, melyek a mai naptól várják mind az ételt adni, mind az ételt kapni szándékozó berettyóújfalui lakosok látogatását. A szekrények - amelyek Berettyóújfaluban az OTP főbejáratával szemben, illetve Berettyószentmártonban a Posta épületében kaptak helyet - a mai nap reggelén az első körben adományozók jóvoltából feltöltésre kerültek, majd Majláth József református lelkész Isten áldását kérte a karitatív akcióra, annak minden szereplőjére, támogatójára, segítőjére.

Akik azonnal csatlakoztak az akcióhoz, és a segítségükkel ma reggel feltölthettük a szekrényeket: Nagyi pékség,Stella Pékség, Bozsányi Zsuzsanna, 2 nagyon jószívü anonim segitő és az ötletgazda, Juhász Erika.

Akik eddig támogatásukról biztosították a kezdeményezést: Bàràndi Pékség, Kiscipó Pékség, Enikő Ajándék, Trendy Divat, Zöldségbolt-József A. lakótelep üzletsor, Törökné Marika - Sütemény Édességbolt piac, Katalin Motel, Beki pékség, Kisvendéglő, Gyros Grillbár, KÖSZI és számos anonimitást kérő magánember. (A lista folyamatosan bővül!)

A már országosan elterjedt kezdeményezés alapgondolata: Többször elfordul minden háztartásban, hogy több pékárut, joghurtot vagy egyéb élelmiszert vásárolunk, mint amit a család elfogyaszt! Sajnos sokszor kerül ilyen esetben az étel a szemetesbe! Ha egy picit előre gondolkodunk és nem várjuk meg amíg megromlik, akkor azt az élelmiszert más még jóízűen elfogyasztja! Ezzel nem termelünk szemetet és segítünk azoknak, akiknek valamilyen okból nem jut megfelelő mennyiségű étel!

Kérlek te is gondolkodj előre! Segítsünk együtt, mert segíteni jó!

A kezdeményezés hosszútávú, sikeres működéséhez várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnák a szekrények ellenőrzését, tisztán tartását, illetve szükségünk lenne olyan helyi zöldségesek, pékségek, éttermek, kisebb boltok támogató együttműködésére, akik szívesen felajánlanák megmaradt termékeiket. 

Az akcióról bővebben EZEN a linken olvashat, ha szeretne részt venni a kezdeményezésben, vagy nyomon követni a szekrények mindennapjait, csatlakozzon  Facebook csoportunkhoz..

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban01Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban06

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban02Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban09

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban08