1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

A költészet napját ünnepeltük

A költészet napját ünnepeltük A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta, József Attila születésnapján, április 11-én tartják, melyet városunkba a Járási Hivatal Fráter László-termében ünnepeltünk. A rendezvény vendége Varró Dániel költő volt. K&Ea... Teljes cikk...

Berettyóújfalu Város Önkormányzata kérdőíve – 2019

Berettyóújfalu Város Önkormányzata kérdőíve – 2019 Kedves berettyóújfalui Polgár! Önkormányzatunk számára kiemelten fontos megismerni az itt élők véleményét a településen megvalósuló fejlesztésekkel, önkormányzati intézkedésekkel kapcsolatban, ezért kérjük, legyen szíves pár p... Teljes cikk...

A jó idő beköszöntével tovább épül-szépül városunk

A jó idő beköszöntével tovább épül-szépül városunk Mindannyiunk számára látható, mekkora intenzitással zajlanak a „Berettyóújfalu, az egészséges zöldváros” című projekt munkálatai, hiszen a város több pontján is dolgoznak a közterületek felújításán. Az eddig elkészült projektel... Teljes cikk...
 • A költészet napját ünnepeltük

  A költészet napját ünnepeltük

 • Berettyóújfalu Város Önkormányzata kérdőíve – 2019

  Berettyóújfalu Város Önkormányzata kérdőíve – 2019

 • A jó idő beköszöntével tovább épül-szépül városunk

  A jó idő beköszöntével tovább épül-szépül városunk

Previous
Next

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció Berettyóújfaluban!

Mint arról korábban hírt adtunk, Juhász Erika ötletgazda kezdeményezésére, és Berettyóújfalu Város Önkormányzatának támogatásával két darab ételosztó szekrény került kihelyezésre városunkban, melyek a mai naptól várják mind az ételt adni, mind az ételt kapni szándékozó berettyóújfalui lakosok látogatását. A szekrények - amelyek Berettyóújfaluban az OTP főbejáratával szemben, illetve Berettyószentmártonban a Posta épületében kaptak helyet - a mai nap reggelén az első körben adományozók jóvoltából feltöltésre kerültek, majd Majláth József református lelkész Isten áldását kérte a karitatív akcióra, annak minden szereplőjére, támogatójára, segítőjére.

Akik azonnal csatlakoztak az akcióhoz, és a segítségükkel ma reggel feltölthettük a szekrényeket: Nagyi pékség,Stella Pékség, Bozsányi Zsuzsanna, 2 nagyon jószívü anonim segitő és az ötletgazda, Juhász Erika.

Akik eddig támogatásukról biztosították a kezdeményezést: Bàràndi Pékség, Kiscipó Pékség, Enikő Ajándék, Trendy Divat, Zöldségbolt-József A. lakótelep üzletsor, Törökné Marika - Sütemény Édességbolt piac, Katalin Motel, Beki pékség, Kisvendéglő, Gyros Grillbár, KÖSZI és számos anonimitást kérő magánember. (A lista folyamatosan bővül!)

A már országosan elterjedt kezdeményezés alapgondolata: Többször elfordul minden háztartásban, hogy több pékárut, joghurtot vagy egyéb élelmiszert vásárolunk, mint amit a család elfogyaszt! Sajnos sokszor kerül ilyen esetben az étel a szemetesbe! Ha egy picit előre gondolkodunk és nem várjuk meg amíg megromlik, akkor azt az élelmiszert más még jóízűen elfogyasztja! Ezzel nem termelünk szemetet és segítünk azoknak, akiknek valamilyen okból nem jut megfelelő mennyiségű étel!

Kérlek te is gondolkodj előre! Segítsünk együtt, mert segíteni jó!

A kezdeményezés hosszútávú, sikeres működéséhez várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnák a szekrények ellenőrzését, tisztán tartását, illetve szükségünk lenne olyan helyi zöldségesek, pékségek, éttermek, kisebb boltok támogató együttműködésére, akik szívesen felajánlanák megmaradt termékeiket. 

Az akcióról bővebben EZEN a linken olvashat, ha szeretne részt venni a kezdeményezésben, vagy nyomon követni a szekrények mindennapjait, csatlakozzon  Facebook csoportunkhoz..

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban01Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban06

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban02Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban09

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban08