1. SKIP_MENU
 2. SKIP_CONTENT
 3. SKIP_FOOTER

Bursa Hungarica 2020

Bursa Hungarica 2020 Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete 143/2019. (IX.12.) önkormányzati határozatában döntött arról, hogy csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók („A” típusú pályázat), valamint a felsőoktat&... Teljes cikk...

Tájékoztató a komposztáló edények igénylésének módjáról

Tájékoztató a komposztáló edények igénylésének módjáról Berettyóújfalu Város Önkormányzata a „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Hajdú-Bihar megyében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című megyei pály&aacut... Teljes cikk...

Önkormányzati választások 2019 - Megvan a szavazólapi sorrend

Önkormányzati választások 2019 - Megvan a szavazólapi sorrend Mint ismeretes, 2019. szeptember 9-én 16-óráig adhatták le ajánlóíveiket a polgármester- és képviselőjelöltek országszerte, így Berettyóújfaluban is. Ezután sorsolták ki a Helyi Választási Bizottságok, milyen sorrendben szerepelnek majd a jelöltek a... Teljes cikk...
 • Bursa Hungarica 2020

  Bursa Hungarica 2020

 • Tájékoztató a komposztáló edények igénylésének módjáról

  Tájékoztató a komposztáló edények igénylésének módjáról

 • Önkormányzati választások 2019 - Megvan a szavazólapi sorrend

  Önkormányzati választások 2019 - Megvan a szavazólapi sorrend

Previous
Next

Elkezdődött a közvilágítás korszerűsítése Berettyóújfaluban

Aki figyelmesen jár-kel a városban biztosan észrevette, hogy a Lidl környékén sokkal világosabb van esténként, mint a város egyéb pontjain. Ennek az az oka, hogy elkezdődött a közvilágítás korszerűsítése, a nyár végéig az egész városban LED berendezésekre cserélik a hagyományos izzókat a MEZEI VILL Kft. szakemberei.

Ahogy arról korábbi írásunkban beszámoltunk, Berettyóújfaluban utoljára 2000-es évek elején került felújításra a közvilágítás, aminek élettartama kb. 15 év, tehát már túlhaladta a korát és szükségessé vált a modernizálása. Az önkormányzat tavaly július végén megtartott képviselő-testületi ülésen úgy határozott, hogy meghívásos közbeszerzési eljárást ír ki a város közvilágításának LED-es felújítására, melynek nyertese a MEZEI VILL International Kft. lett.

Mint megtudtuk, a MEZEI-VILL Kft. közel 10 éve kezdett el fejleszteni saját LED-es lámpatesteket és mára már a városunkban található gyárukból kerül ki a MEZEI-VILL LIGHTING márkanéven forgalmazott LED technológiával működő lámpatestcsalád, amelyet Magyarországon kívül külföldön is (pl. Románia, Németország, Horvátország, Ukrajna) sok helyen sikeresen alkalmaznak.

Mezei József igazgató akkor elmondta, céljuk a lehető legkisebb energia felvétel mellett a leghatékonyabb lámpatestek megalkotása magas minőségi és műszaki színvonalon, valamint a vevők igényeinek teljes körű ki­elégítése és maximális elégedettségének elérése.

MEZEI-VILL LIGHTING köz és közterület világítási, park, kiemelő és csarnokvilágítási lámpatestei a legkorszerűbb technológiát alkalmazva az elektro­mos energia leghatékonyabb felhasználásával látja el világítási feladatait maximális fényerővel és minimális karbantartásigénnyel. A meghibásodási arány elenyésző, mindössze 0,5%. Az eddigi 80 településen gyakorlatilag évek óta hibamentesen üzemel a LED Strike és Barracuda lámpatestekkel kiépített közvilágítás.

Így 50-60 %-os energia megtakarítást lehet elérni, magasabb fényerő, káprázásmentes, foltmentes világítás, kevesebb karbantartás mellett. Erre 10 évnél hosszabb garanciát vállal a MEZEI-VILL Kft.

A tervek szerint széles spektrumú, Strike Barracuda lámpatestcsaláddal építik ki Berettyóújfalu új közvilágítását. A jelenlegi 36W Kompakt helyett LED 16W , a 70 W Na helyett LED 50W, a 100W Na helyett LED 60W, a 150W Na helyett LED 94 W-os LED lámpatestek kerülnek beszerelésre, valamint a 47-es főút belterületi szakaszán is növelik a megvilágítási szintet.

A projekt nem csupán lámpatestcserét jelent, hanem szükség esetén lámpakar cserét is, illetve azokon a városrészeken, ahol eddig nem volt, vagy nem kielégítő a közvilágítás, ezt követően ott is ővítésre kerül majd.

ledvilagitas